المقادير
دجاجه وممكن لحم بدون عظم
بصله مفرومه
1طماطم مبشوره
فلفل بارد الوان مقطع شرائح
جزره مبشوره
ملعقه صغيره من(فلفل.قرفه(دارسين).ليمون ناشف او عصير نصف ليمونه.كركم.)
3فصوص حبهان(هيل)
3ورقات لوري(ورق غار)
3فصوص قرنفل(مسمار)
4كوب ارز بسمتي
الطريقه
شوحي البصله مع الكركم وباقي التوابل وحطي الفراخ او اللحمه وقلبيها مع البصل وضيفي الفلفل والطماطم والجزر وحطي مكعبين مرقه دجاج او مرقه لحم وضيفي عليهم ماء ساخن وسيبي الفراخ لحد ماتستوي وبعدين طلعي الفراخ وحطي الارز وسبيها علي نار هاديه لحد ما الارز يستوي
لو عاوزه لون اصفر اذيبي نصف ملعقه صغيره صفار زعفران(عصفر)في 3ملاعق كبار ماء ورد وحطيهم علي الارز بعد ما تطفي عليه النار وقلبيه بشوكه علشان الارز ما يتكسرش
طبعا تقدري تحمري الفراخ في زيت او في الفرن زي ماتحبي
وبس .........
خلصنا وذوقوا وقولولي ايه الاخبا